Central Ballet School

Σχολή Χορού                 Αναγνωρισμένη από το Κράτος

Μάρκου Μπότσαρη 4,           Νέα Αρτάκη, Χαλκίδα

Τηλ. 22210-86245

centralballet@hotmail.com

centralballet.gr

 

Διδασκόμενα Μαθήματα

Κλασικό Μπαλέτο ISTD

Baby Ballet από 3 ετών

Σύγχρονο - Contemporary Dance (Kids-Junior-Senior)

Hip Hop Junior

Hip Hop Senior

Μοντέρνος Χορός ISTD

Jazz ISTD

Χορευτική Γυμναστική

Προ-Eπαγγελματικό Μπαλέτο

Μπαλέτο Ενηλίκων

Barre à terre

Pilates

Yoga 

 

Διεύθυνση Σπουδών

Φαίη Χριστοδούλου

Διδασκόμενα Μαθήματα

Στη σχολή χορού Central Ballet διδάσκουμε ένα μεγάλο εύρος μαθημάτων χορού για κάθε ιδιοσυγκρασία. Σε παιδιά ή έφηβους, αρχάριους ή και προχωρημένους ενήλικες χορευτές. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα ξεχωριστά μας προγράμματα σπουδών και να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία της σχολής για κάθε λεπτομέρεια. 

 

Κλασικό Μπαλέτο ISTD

Imperial Classical Ballet

Διδάσκεται από τις πρώτες μέρες του ISTD και το πρώτο γραμμένο αγγλικό Syllabus (δομημένη μορφή εκμάθησης της τεχνικής του κλασικού μπαλέτου) το 1913 το οποίο βασίστηκε στη διδασκαλία της Γαλλικής σχολής της Όπερας του Παρισιού. Το Syllabus του Imperial Classical Ballet έχει εξελιχθεί με την πάροδο των ετών και σήμερα προάγει και αναδεικνύει σε όλο τον κόσμο την Αγγλική σχολή κλασικού μπαλέτου απευθυνόμενο στις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες του χορευτή μπαλέτου σήμερα. 

Το κλασικό μπαλέτο θεωρείται μία από τις πλέον υψηλόβαθμες τέχνες και με τα χρόνια έχει εξελιχθεί σε είδος χορού υψηλών τεχνικών απαιτήσεων, με δική του ορολογία και δομική σύσταση. Η μουσική συνοδεία είναι κατά κύριο λόγο από το ρεπερτόριο της κλασικής μουσικής, ενώ πολλοί συνθέτες έχουν γράψει μουσική ειδικά γι' αυτόν τον σκοπό.

Classical balletClassical ballet

Μοντέρνος Χορός ISTD

Modern Theatre

Ο μοντέρνος χορός αποτελεί ένα ρυθμικό είδος χορού που δημιουργήθηκε πρώτα στην Αμερική πριν μεταδοθεί από εκεί σε όλο τον κόσμο. 

Το συγκεκριμένο είδος χορού έχει υιοθετηθεί σε αναρίθμητες διάσημες μουσικές παραγωγές και παραστάσεις ανά τον κόσμο και είναι γνωστό για τη θεατρικότητά του. Χρησιμοποιεί έντονα βήματα, ζωντανά άλματα και στροφές του κορμού στοιχεία που όλα χρειάζονται δύναμη και ευελιξία από το χορευτή

Σε αντίθεση με το κλασικό μπαλέτο, ο μοντέρνος χορός χρησιμοποιεί πολύ το πάτωμα και οι χορευτές χορεύουν συχνά με γυμνά πόδια. 

Ο μοντέρνος χορός αποτελεί παγκοσμίως ένα από τα πλέον δυναμικά και διαδεδομένα είδη χορού που διδάσκονται σήμερα.

Μοντέρνος χορόςΜοντέρνος χορός

Σύγχρονος Χορός

Release Contemporary Dance Technique

Οι τεχνικές release άρχισαν να διδάσκονται τη δεκαετία του 1970 στην Αμερική και λίγο αργότερα στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα της έρευνας των μετα-μοντέρνων χορογράφων και δανείζονται στοιχεία από μη-χορευτικές μεθόδους διαχείρισης και εξισορρόπησης του σώματος. Εστιάζονται στην απελευθέρωση και εξοικονόμηση της ενέργειας, με στόχο την οργανική-φυσική προσέγγιση του ανθρώπινου σώματος. 

Ο χορευτής/μαθητής προσπαθεί πρώτα να αισθανθεί το σώμα του και μετά να προχωρήσει σε κίνηση. Η κίνηση μπορεί να ξεκινήσει από οποιοδήποτε σημείο του σώματος, και καλλιεργείται η διαδοχή στην κίνηση, όπου κάθε μια άρθρωση ή οστό που παίρνει μέρος σε μια πολύπλοκη κίνηση αποκτά ίση αξία και σημασία.

 

Σύγχρονος χορόςΣύγχρονος χορός

Hip Hop

Hip Hop Music

Το Hip Hop αναπτύχθηκε σε υποβαθμισμένες περιοχές των ΗΠΑ, όπως το Μπρονξ η Νέα Υόρκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπου υπήρχε μεγάλη ανεργία και φτώχεια. Οι ρίζες του ανάγονται στην δεκαετία του '70, όταν άρχισαν τα πρώτα δειλά δειλά βήματα. Αποτελεί ένα ολόκληρο τρόπο ζωής, μία κουλτούρα που αποτελείται από 4 στοιχεία: Ραπ (στίχος), Μπι-Μπόϊνγκ (χορός), Djing (μουσική) και Γκραφίτι (εικόνα). Τα 4 στοιχεία του Hip Hop δεν αναπτύχθηκαν την ίδια χρονική στιγμή αλλά σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. 

Αποτελεί ένα ολόκληρο μουσικό νεανικό κίνημα που πρωτοεκφράστηκε από τις μειονότητες του αστικού κέντρου της Νέας Υόρκης το 1970 και από εκεί εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια σχετικά σύντομα έγινε κτήμα και άλλων διαφορετικών κοινωνικών ομάδων νέων σε διαφορετικά πιο mainstream περιβάλλοντα. Έτσι, η επανάσταση της μειονότητας των δρόμων με το όνομα Hip Hop, έδωσε τη θέση της σε μια mainstream κατάσταση για πολύ περισσότερο κόσμο που επηρέασε και επηρεάστηκε από διάφορες τάσεις και γεγονότα. 

Στο μάθημα μας στη σχολή μας, χορεύουμε με ειδικά εκπαιδευμένο καθηγητή Hip Hop, στους ρυθμούς γνωστών εμπορικών τραγουδιών για ένα πολύ διασκεδαστικό, ευχάριστο και ιδιαίτερα δυναμικό μάθημα!

Hip HopHip Hop

Hip HopHip Hop

Baby Ballet

(για παιδιά από 3 ετών)

Εισαγωγή στις μουσικές, τους ρυθμούς, τις κινήσεις του κλασικού μπαλέτου από την προσχολική ηλικία. 

Σκοπός του μαθήματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά από μικρή ηλικία το μαγικό κόσμο της μουσικής και του χορού με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο. Το παιχνίδι, ο χορός, τα μουσικά όργανα και τα διαφορα εξαρτήματα (props) που χρησιμοποιούνται στο μάθημα είναι τα μέσα με τα οποία τα παιδιά βιώνουν τις μουσικές έννοιες, πειραματίζονται, εκτελούν και δημιουργούν μουσικές και κινητικές συνθέσεις. Η ένωση της μουσικής με την κίνηση δίνει την ευκαιρία για πολύπλευρες δημιουργικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αγαπούν τη μουσική, το χορό και τελικά την τέχνη σε όλες τις εκφράσεις της. Χαίρονται τη συνεργασία, την ομαδικότητα, αποκτούν αυτογνωσία και αναπτύσσουν τη φαντασία και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Baby balletBaby ballet

Jazz ISTD

Χορός Jazz

Πριν από τη δεκαετία του 1950, ο χορός Jazz προερχόταν κυρίως από την αφρο-αμερικάνικη ιδιωματική γλώσσα του χορού. Κατά τη δεκαετία του 1950, ένα νέο είδος της Jazz εμφανίστηκε στην Αμερική, με τις ρίζες τους στους παραδοσιακούς ρυθμούς και χορούς της Καραϊβικής.

Ο χορός Jazz αναδεικνύει την ξεχωριστή προσωπικότητα, ιδιοσυγκρασία και κουλτούρα του κάθε χορευτή, ο οποίος εκτελεί τις κινήσεις και τα βήματα με το δικό του τρόπο. Είναι ένας ιδιαίτερα ενεργητικός και διασκεδαστικός χορός, που αποτελείται από μοναδικές κινήσεις, γρήγορα βήματα, μεγάλα άλματα και στροφές.

Το κλασικό μπαλέτο αποτελεί ένα δυνατό υπόβαθρο του jazz χορού, καθώς ενθαρρύνει τη χάρη και την ισορροπία.

Jazz ISTDJazz ISTD

Χορευτική Γυμναστική

Αποτελεί ένα ξεχωριστό είδος γυμναστικής  το οποίο δίνει έμφαση στη γνωριμία με το σώμα, την κινητική αρμονία, τη σωστή διάπλαση των μυών και την ευεξία που προέρχεται από το συνδυασμό μουσικής, ρυθμού και σωματικής άσκησης.

Με τη χορευτική γυμναστική ανατομικές παθήσεις μειώνονται σε μεγάλο βαθμό καθώς ο χορός βοηθά στη σωστή στάση του σώματος, ενώ οι μύες δεν παίρνουν όγκο αλλά μακραίνουν και δυναμώνουν με αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από τα κιλά, το σώμα να δείχνει πάντα πιο λεπτό και όμορφο.

Οι ασκήσεις εκτελούνται ατομικά ή ομαδικά μέσα από απλούς χορευτικούς συνδυασμούς κρατώντας το μυαλό σε εγρήγορση και το ενδιαφέρον αμείωτο καθ` όλη τη διάρκεια του μαθήματος.

Χορευτική γυμναστικήΧορευτική γυμναστική

Barre à terre

Η μέθοδος χορού «barre à terre»  (κατά λέξη «μπάρα μπαλέτου στο πάτωμα») προήλθε από την ανάγκη των τραυματισμένων χορευτών μπαλέτου να  συνεχίσουν την εξάσκηση χωρίς την μπάρα. Το barre à terre περιλαμβάνει τις κατάλληλες ασκήσεις για  την εκγύμναση όλου του σώματος, κατάλληλη για όσους βρίσκονται ήδη σε υψηλό επίπεδο αλλά και για αρχάριους. Τα οφέλη που προσφέρει  είναι η βελτίωση της στάσης του σώματος και η ενδυνάμωση του κορμού και των ποδιών. Βασικό χαρακτηριστικό της μεθόδου είναι ότι βοηθά στο συντονισμό και στην ισορροπία του σώματος, «ξεκλειδώνοντας» τις  κλειδώσεις και χαρίζοντας ευελιξία και ευεξία. Οι ασκήσεις γίνονται ενώ είμαστε ξαπλωμένοι στο πάτωμα και περιλαμβάνουν τεντώματα των  ποδιών και των χεριών, τραβήγματα στις μύτες των ποδιών, σπρώξιμο με τις  φτέρνες, πιέσεις στις γάμπες και πολλές περιστροφές των ποδιών για την  κυκλική εκγύμναση του σώματος.

Barre à terre Barre à terre

Pilates

Η μέθοδος Pilates, είναι ένα μοναδικό σύστημα ασκήσεων διάτασης και ενδυνάμωσης, που διαμορφώθηκε από τον Joseph Hubertus Pilates. Ο Pilates ξεκίνησε να δημιουργεί το σύστημα ασκήσεων του στη Γερμανία στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Ως παιδί υπέφερε από άσθμα, ραχίτιδα και ρευματικό πυρετό, γι αυτό και η διαμόρφωση της μεθόδου του υποκινήθηκε από την επιθυμία του να δυναμώσει το ασθενικό και καχεκτικό σώμα του. Ονόμασε τη μέθοδο του «Τέχνη του Ελέγχου» ή έλεγχο των μυών, δηλαδή είναι η τέχνη που αναπτύσσει τη συνεργασία Σώματος-Πνεύματος-Μυαλού μέσα από φυσικές κινήσεις κάτω από αυστηρό έλεγχο της θέλησης.

Ο Pilates εξέφρασε το δικό του ορισμό για το «Fitness» το 1945, που είναι “η απόκτηση και η διατήρηση ενός ομοιόμορφα ανεπτυγμένου σώματος, με ένα καλό μυαλό, πλήρως ικανό να εκτελεί φυσικά, εύκολα και ικανοποιητικά τα ποικίλα καθημερινά μας καθήκοντα με ταυτόχρονη ζέση και ευχαρίστηση”. Οι αρχές του υιοθετήθηκαν πολύ σύντομα από το χώρο του χορού. Ένθερμοι οπαδοί του υπήρξαν οι: Rudolf vol Laban, Hanya Holm, Martha Graham, George Balanchine και άλλοι χορευτές.

Το Pilates είναι ένα σύστημα, ένα σύνολο ασκήσεων που γίνονται στο έδαφος σε στρώμα, χωρίς ή με τη χρήση εξοπλισμού όπως miniball, fitball, magic circle, foam roller, elastic bands ή και με ειδικά μηχανήματα. Οι ασκήσεις στρώματος μας διδάσκουν ότι το σώμα μας είναι το ιδανικότερο και το μοναδικό εργαλείο για να επιτύχουμε μία καλή φυσική κατάσταση.

Προσφέρει ενδυνάμωση και σύσφιξη όλων των μυών, αυξημένη ισορροπία και ευλυγισία σώματος, απώλεια βάρους και περιττού λίπους, χαλάρωση, διαύγεια και αρμονία σώματος και πνεύματος.

 

PilatesPilates

 

PilatesPilates

Yoga

Η γιόγκα κατάγεται από την Ινδία με τη χρονολογία γέννησής της να χάνεται στα βάθη του χρόνου. Αρχαιολογικές μελέτες μαρτυρούν έως και 4.000 χρόνια αποδεδειγμένης ιστορικής ύπαρξής της. 

Με τον όρο γιόγκα περιγράφεται τόσο μια μέθοδος όσο και μια διαδικασία έρευνας, που επιχειρεί να εξιχνιάσει τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης. Αποτελεί ένα φιλοσοφικό και ταυτόχρονα εμπειρικό σύστημα αυτογνωσίας σε συνδυασμό με ιδανική γυμναστική που εξασφαλίζει εκγύμναση, ισορροπία και ευεξία.

YogaYoga

Zumba

Η Zumba είναι ένα πρόγραμμα χορευτικής γυμναστικής που δημιουργήθηκε από τον Κολομβιανό χορευτή και χορογράφο Alberto "Beto" Perez κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990.

Η Zumba περιλαμβάνει χορό μαζί με αερόβιες ασκήσεις. Στις χορογραφίες της συναντάμε κινήσεις Hip-hop, Soca, Samba, Salsa, Merengue, Mambo, πολεμικές τέχνες, καθώς και κινήσεις Bollywood και χορού της κοιλιάς.

Το ενδιαφέρον στη Zumba είναι οτι σε μόνο μια ώρα έντονου μαθήματος, μπορεί να κάψεις μέχρι και 600 θρμίδες με έναν πάρα πολύ ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο.

Zumba FitnessZumba Fitness